Fräs skaven i smör och salta och peppra. God morgon. Det blev en kväll med häng på akuten igår. Min man fick ett kraftigt njurstensanfall och höll på att tuppa av i bilen på väg dit
Hela rätten består av rökt renstek med hyvlad ost över och hjortronsås, renchops med smörfrästa champinjoner, älgentrcoté med kålrotsjansson och sparrissallad
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Servera med en sallad och hjortronsåsen. Fiskpinnar med hjortronsås 2-3 port. 50 g smör. Hjortronsås 6-8 port. Fiskpinnar med hjortronsås 2-3 port. Hjortronsås 6-8 port
Som avslutning blevdet svågerns parad nummer, nämligen glass med varm hjortronsås. 125 smör4 & 1/2 dl vetemjöl1 ägg1 msk vatten1 & 1/2 tsk saltPajskalet, gör så här. (ugn 175 grader)Blanda ihop smör, mjöl och salt (gärna i en matberedare)* tillsätt ägg och vatten, arbeta ihop till en deg* låt vila i kylskåpet ca 1 timme* tryck ut degen i en smord pajform och nagga med en gaffel* grädda mitt i ugnen i ca 15 minIngredienser fyllning. Smördegsbakad tapenade6-8 portIngredienser. 1 stor smördegsplatta1/2-1 dl tapenade2 rödlökarsockerolivoljaGör så här. (ugn 175 grader)* Skala och hacka lökarna* Värm olivolja och lök på ett stekjärn tills dess att löken blir glansig* Sockra efter smak och låt löken karamelliseras* Låt kallna* Kavla ut smördegen och bred ut tapenaden på den* Bred löken över (när ken svallnat) och rulla ihop till en fast rulle* Låt rullen vila i kylen ca 30 min* Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en oljad plåt* Baka ca 15 min i ugn* Låt svalna före servering 6-8 port. 125 smör
Stek morotsstrimlorna någon minut i smör i en stekpanna. Hjortronsås. Hjortronsås. 50 g smör. 2 msk smör. 2 msk smör. 50 g smör. 2 msk smör. 2 vitlöksklyftor 2 msk smör
Stek på medelvärme i en klick smör tills den får fin färg och är genomstekt. Här om dagen när jag surfade runt på nätet för att hitta idéer till middag så kom jag över Gourmetmorsans blogg och hittade detta receptet
Knäckkakor2 dl strösocker½ dl grädde½ dl ljus sirap1½ dl smält smör2 dl havregryn2 dl vetemjöl½ tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerBlanda ingredienserna väl i en skål. Krama ur 2,5 av gelatinbladen och rör ner dem i den varma hjortronsåsen
Hjortronsås. smörj och sockra cocotteformarna noga. Pudra över florsocker och servera dem direkt tillsammans med rosmaringlassen ovanpå mandelrören och hjortronsåsen