Vi serverade den här hemma till lax med hjortronsås. 3 msk olivolja. 3 msk olivolja. Idag blir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt
Som avslutning blevdet svågerns parad nummer, nämligen glass med varm hjortronsås. Varm brietårta med tomater och örter6-8 personerCocktailtomaterBasiilkaSalt/PepparPersiljaOlivoljaBlanda samman allt och lägg ovanpå brietårtan. 1 stor smördegsplatta1/2-1 dl tapenade2 rödlökarsockerolivoljaGör så här. (ugn 175 grader)* Skala och hacka lökarna* Värm olivolja och lök på ett stekjärn tills dess att löken blir glansig* Sockra efter smak och låt löken karamelliseras* Låt kallna* Kavla ut smördegen och bred ut tapenaden på den* Bred löken över (när ken svallnat) och rulla ihop till en fast rulle* Låt rullen vila i kylen ca 30 min* Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en oljad plåt* Baka ca 15 min i ugn* Låt svalna före servering 6-8 port
Hjortronsås till varmrökt lax är ett måste, trots släktens skeptiska blickar blev den så populär att det blev byns stora samtalsämne sedan vi återvänt hem
Blanda enbären, citron, vitlöksklyftor, timjan och lite olivolja i en mortel eller bunke. Blanda ingredienserna till hjortronsåsen, smaksätt med salt och peppar
Servera salladen till laxen med hjortronsås och bröd. 1 msk olivolja. Blanda hjortron och crème fraiche. Smaksätt med socker och krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar
Till den varmrökta laxen brukar vi alltid ha en kall hjortronsås som är så otroligt god. Jag fick lite julkänsla häromdagen när vi åt precis det – varmrökt lax med hjortronsås som vi serverade med klyftpotatis