Här är först receptet på min hjortronsås. Ikväll har vi ätit nåt så löjligt enkelt och gott som varmrökt lax med kokt potatis, smörslungad spenat och hjortroncremefraiche
Blanda med crème fraiche och kryddor. Förut har jag bara provat hjortronsåsmed hela bär, men den här gången tog jag mig tid att mixa och passera hjortronen
I värmen är det gott med något salt tycker jag. Hjortronsåsen däremot skrapades till sista klicken. Kall hjortronsås ca 3-4 pers1 burk créme fraiche ( turkisk yoghurt går också bra)0,5 - 1 dl hjortronsylt ( efter smak helt enkelt, jag älskar hjortron så jag tar gärna lite mer)Smaka av med salt och pepparKlart. Kram Linda 1 burk créme fraiche
Blanda sammans cremefraiche och majonäs och sylten. Nämligen lax medhjortronsås. Hjortronsås. Som lite gick man ju simskola och sedan dess har jag tagit mig fram i vatten behjälpligt med stora vida simtag och bensparkar
Vi brukar oftast äta saltbakad lax med kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant medhjortronsås är inte så dum den heller
Stek dem i en panna med en klick margsrin tills de fått fin färg. Serveras med ris och en sallad. Låt filerna koka i ca 10-15 min , ta upp dem ur vattnet krydda ordentligt med grillkrydda
Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i. Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen
Med en fräsch hjortronsås till den rökta rödingen skuttar vi vidare ned mot vår bänk vid Umeå älv. Hjortronsås Blanda ihop samtliga ingredienser en bytta
Hjortronsås. Blanda med crème fraiche, honung och worcestershiresåsen och rör om. Fördela potatisskivorna på två plåtar med bakplåtspapper och var noga med att de inte ligger på varandra