Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull. Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut
Till efterrätt igår gjorde vi en hjortronparfait som blev riktigt bra. Vi använde det här receptet men tryckte i mycket mer hjortron och hoppade över Lakkan eftersom någon sådan inte fanns tillgänglig hemma
1. Mixa och passera hjortronen. Koka samman till 300 g under ständig omrörning. Låt svalna. 2. Lös upp majsstärkelse i 1 tsk citronsaft och vispa ner i purén
Hej matfolket. Jag har äntligen fått en riktig kamera så inga mer bilder med iphone kvalitet. Om någon har skadat synen av den dåliga kvaliteten kan du skicka sjukhus räkningen till
Hej matfolket. Jag har äntligen fått en riktig kamera så inga mer bilder med iphone kvalitet. Om någon har skadat synen av den dåliga kvaliteten kan du skicka sjukhus räkningen till
Hej matfolket. Jag har äntligen fått en riktig kamera så inga mer bilder med iphone kvalitet. Om någon har skadat synen av den dåliga kvaliteten kan du skicka sjukhus räkningen till
Denna vecka ska vi göra en enkel sak som många säkert tror är svårt sufflé. Vi gör ofta sufflé i våran festvåning och då kan vi ha så många som trehundra åt gången
Receptet ger ca 20 tryfflar. Om ni inte hittar hjortronpuré börjar vi med att göra egen. Mixa ca 5 dl råa hjortron i en matberedare och passera dem genom en sil
Låt hjortronen tina i likören över natten. Passera dem genom en finmaskig sil. Hetta upp smör, socker, vispgrädde och hjortronpuré i en kastrull tills sockret smält
Gelé. Koka upp hjortronen med socker, vatten och limesaft. Spara några bär till garneringen. Mixa bären hastigt med en stavmixer och sila i en tät trådsil, eller med silduk