Hjortronparfait smör recept

Hjortronparfait

Hjortronparfait

Jag tänkte att va fanken, jag mixar allt i matberedaren utan att smälta smöret. Till efterrätt igår gjorde vi en hjortronparfait som blev riktigt bra
Hjortronparfait på mandelbotten

Hjortronparfait på mandelbotten

3 dl vispgrädde 4 äggula 0,5 dl strösocker (gärna lite mer) 1 dl hjortronsylt 0,25 dl likör (Lapponia) 50 g sötmandel, finhackad 1,25 dl vetemjöl 1 dl strösocker 25 g smör, smält 1 ägg
Sammanfattning o recept från Matklubbskvällen 19 /3 2011

Sammanfattning o recept från Matklubbskvällen 19 /3 2011

Till dessert blev det hjortronparfait med chokladhavreflarn. Vi bakade även knäckebröd o det va förbluffande lätt att göra ( fast det hade blivit ännu bättre om vi haft en kruskavel så man hade fått det tunnare ) o smakade mycket bra med äkta smör på , mums

Hjortronparfait på nötbotten

Tillsätt det smälta smöret. 50 g smält smör. 1 ägg + 1 äggvita 50 g smält smör. Antingen lagar du denna dessert som en stor tårta eller som bakelser

Hjortronparfait med knäckigt mandelströssel

Smält smöret och blanda ner socker, mjöl, mjölk och mandel. Det kommer att bjudas fransk fiskgryta och därefter hjortronparfait med knäckigt mandelströssel

Hjortronparfait

Om du vill kan du garnera med några sötmandlar glaserade i smör och muscovadosocker. Vispa grädden krämig