Hjortronparfait likör recept

Hjortronparfait á la Cattelin

Hjortronparfait á la Cattelin

Blanda sylt och likör. 8 cl Lakka likör. Skilj gulorna från vitorna. Spara vitorna i kylen eller frys dem. De går bra att vispa efter frysning
Hjortronparfait på mandelbotten

Hjortronparfait på mandelbotten

3 dl vispgrädde 4 äggula 0,5 dl strösocker (gärna lite mer) 1 dl hjortronsylt 0,25 dl likör (Lapponia) 50 g sötmandel, finhackad 1,25 dl vetemjöl 1 dl strösocker 25 g smör, smält 1 ägg
Hjortronparfait med maräng

Hjortronparfait med maräng

Vänd ner hjortronsylt och likör. Servera med hjortronlikör. hjortronlikör. 1 msk hjortronlikör. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp till en sockerlag

Hjortronparfait på nötbotten

Rör i hjortronsylten, likören och den vispade grädden. 1 dl hjortronlikör. 1 dl hjortronlikör. Antingen lagar du denna dessert som en stor tårta eller som bakelser

Hjortronparfait

Rör ner likör. Hjortronparfait är en delikatess som är lätt att göra. Servera gärna hjortronparfait med mörk choklad och ljummen mylta

Svärmors Hjortronparfait

Vispa grädden hårt och blanda ned sylten och likör (man kan utesluta likören). Har använt Hjortronlikör men har ju inte alltid det hemma så en gång tog jag cointreau i stället och det gick lika bra

Hjortronparfait med maräng

Vänd ner hjortronsylt och likör. Servera med hjortronlikör. ev hjortronlikör. 1 msk hjortronlikör eller konjak
Hjortronparfait med gräddsmak

Hjortronparfait med gräddsmak

Blanda hjortron, punsch eller likör om så önskas, samt äggkrämen i grädden. Välj en rostfri bunke, den leder värmen väl

Hjortronparfait

Vänd ner grädden och hjortronen och den eventuella likören. 2 cl hjortronlikör. Vispa grädden krämig. Vispa äggulor och socker i vattenbad tills smeten börjar tjockna, får ej gå över 68 grader