Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken. Hjortronsylt. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner den silade hjortronsylten
Till efterrätt igår gjorde vi en hjortronparfait som blev riktigt bra. Vi använde det här receptet men tryckte i mycket mer hjortron och hoppade över Lakkan eftersom någon sådan inte fanns tillgänglig hemma
Hjortronparfait. Hjortronsås. Tillsätt hjortronen och mixa alltihop. Stjälp upp parfaiten, slå såsen runt om, garnera med några hjortron och lägg de runda flarnen på parfaiten
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa till. Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Till dessert blev det hjortronparfait med chokladhavreflarn. (Vi hade ingen hjortronlikör i o det gick bra utan det oxå )Havreflarn är bara att ta ett vanligt havreflarnrecept o ha i kakao
Hjortronparfait är en delikatess som är lätt att göra. Först gör man en puré av hjortronen och passerar genom en sil så att de hårda kärnorna kommer bort