Advent närmar sig så nu är man sugen på bakverk med saffran. Julmarknaderna har redan börjat, fast det är mer än en månad till jul och lussekatter hör egentligen Lucia till
Ca 10 st torkade Aprikoser (eller annan frukt som rivet äpple, katrinplommon, blåbär, hjorton, oliver, soltorkade tomater). Ca 10 st torkade Aprikoser (eller annan frukt som rivet äpple, katrinplommon, blåbär, hjorton, oliver, soltorkade tomater)
Våra favoriter där är Blåbär, Hjorton och Åkerbär. Premiär för en intervjuserie på bloggen. Ett mål med min veganmånad bredda bilden av vem som väljer att bli vegan
Hjortonen hade också börjat blomma vid den här årstiden. Ni förstår att plötsligt händer det. Jag åker på en resa och inspirationen till att skriva kommer
Jag har aldrig haft den lyxen att få hjorton och aldrig kokat sylt på dessa bär. När min dotter och svärson kom från semester i Sundsvall hade de med sig hjortron som de varit ute på en myr och plockat
Pannacotta med hjorton, pistage och vit choklad 4 port Pannacotta 5 dl vispgrädde 1,5-2 gelatinblad 5 msk socker 1/2 vaniljstång Blötlägg gelatinet i kallt vatten, skär upp och skrapa ur vaniljstången och lägg i vanilj, socker och grädde i en kastrull, koka upp, ta av från värmen och lyft ur gelatinbladen ur vattnet
Hjortronpuré 150 gr (Lättaste sättet är att smälta frysta hjorton och passera dom genom en sil, då har man färdig puré redo att andvändas)Citronsaft 10 grPotatismjöl 12 grDessa tre kokas till en kräm som ska vara tjock och glannsig
Fördela grädde över pavlovorna och dekorera med hjorton och färska rosmarin kvistar. Jag hoppas jag kan inspirera er med mina recept, tankar och funderingar kring mat
Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjorton. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter