hjortinnanlår eller stek. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn hjortköttet till fin färg i olja och smör
Häromdagen köpte jag en fin bit hjortinnanlår hos Limhamns Kött & Vilt. Den smakade gott tillsammans med en palsternackspuré, pepparsås, palsternackschips och friterad salvia
Vad du behöver700 g hjortinnanlår eller stek olja - smör - salt och svartpepparVästerbottenostkrockett300 g mjölig potatis50 g västerbottensost2 st Äggulor1 st Ägg1 dl Vetemjöl1 dl ströbröd oljaPumpasås150 g pumpakött1 dl Vatten1 st kryddpepparkorn1 krm Salt30 g SmörPicklad pumpa0
Skiva köttet tunt och servera med grönsakerna och till exempel en potatissallad 800 g hjortinnanlår. Skär innanlåret i två eller tre bitar längs fibrerna