Hjortfilé recept

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Hjortfilé med rödvinssås!

Hjortfilé med rödvinssås!

Kvällens middag blev Hjortfilé med rödvinssås och potatisgratäng. Hjortfilén försöker jag alltid hålla så enkel som möjligt
Hjortfilé med balsamicosås

Hjortfilé med balsamicosås

Vi köpte på oss en del hjortkött innan julen och hittils har vi gjort biffar och gryta. I söndags gav vi oss på filén

Hjortfilé med mandelpotatispuré

Hjortfilé. Hjortfilé. 4X160g hjortfilé. 160g hjortfilé. Lyxig och grymt god maträtt som är väldigt enkel att tillaga, man måste inte alltid krångla till det
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

600-800 gram hjortfilé. 600-800 gram hjortfilé. Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé är otroligt gott. beräkna ca 150 gram hjortfilé per person, så 600 gram eller mer totalt. ca 150 gram hjortfilé
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör. 600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör
Hjortfilé

Hjortfilé

Gårdagens middag var en hjortfilé som helstektes i gjutjärnsgryta. [Foto. Hemmakatten]. Den var färdigmarinerad med enbär och svamp
Hjortfilé

Hjortfilé

Sätt ugnen på 150º. Putsa köttet och bryn runtom i smör. Salta och peppra under tiden. Lägg över det i en ugnsform eller på plåt
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

4 4 enbär 1 tsk torkad timjan 1/2 tsk hel svartpeppar 500 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk rapsolja 1 msk smör 1/2 msk konc viltfond 2 dl vatten Rotsellericrème ca 500 g rotselleri 3/4 dl crème fraiche salt och peppar Spenat 2 påsar babyspenat (à 65 g) 1 msk olivolja 1 msk smör 1 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan