Hjortfärs recept

Boeuf bourguignon på hjortfärs

Boeuf bourguignon på hjortfärs

Eftersom hjortfärs är väldigt magert i sig och man inte har grädde i en bourguignon kan man med fördel ha lite feta tillbehör istället
Hjortfärsbiffar med kantarellsås

Hjortfärsbiffar med kantarellsås

Biffarna blev riktigt goda, vilken smak det blev, testa nästa gång ni har hjortfärs hemma. Ingredienser1 kg hjortfärs1 gul lök2 st vitlöksklyftor2 msk ströbrödca 1½ dl matlagningsgrädde1 äggca 1 dl lingonsylt eller rårörda lingonsalt och pepparlite torkad timjanviltkrydda (älgskogslek)Blanda ströbröd och matlagningsgrädden i en skål. 1 kg hjortfärs
Fetaostfyllda hjortfärsbiffar

Fetaostfyllda hjortfärsbiffar

800 g hjortfärs. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten
Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon

Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon

1750 g hjortfärs. 1Hjortfärsbiffar6-8 msk ströbröd 0,25 dl kalvfond 0,25 dl viltfond 1,5 dl vispgrädde 1 msk soja japansk 1 msk konjak 2 ägg 750 g hjortfärs 2 msk gul lök, riven 1 krm svartpeppar salt 50 g smör, till stekning. 1lingon rårörda225 g lingon, frysta 1,5 dl sockerHjortfärsbiffar
Franska hjortfärsbiffar

Franska hjortfärsbiffar

Hjortfärs är ett magert kött och därför blandade jag ut med fläskfärs för att få saftigare biffar. Om du vill använda enbart hjortfärs kan det vara bra att istället tillsätta några deciliter grädde till färsen
Älgfärsbiffar med mörk viltsky

Älgfärsbiffar med mörk viltsky

Jag hade ingen älgfärs utan tog hjortfärs och blandade inte den med fläskfärs och det blev supergott det med
Hjortbiffar med dragonsås

Hjortbiffar med dragonsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram hjortfärs 1,5 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk dragon 1 msk smör 3 st äggula(or) Sås 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 tsk senap , fransk 1 tsk dragon 3 dl sky , + köttbuljong Köp receptet
Franks hjortfärsgratäng

Franks hjortfärsgratäng

500 g hjortfärs. Tina upp färsen och kantarellerna om du använder fryst. Värm ugnen till 200 g. Koka pastan enligt anvisningarna
Hjortfärsbiffar – hela hösten i en rätt!

Hjortfärsbiffar – hela hösten i en rätt!

800 g hjortfärs. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Låt den sedan svalna. Blanda färsen med lök, finhackad rosmarin, grädde, ägg, senap och enbär
Wild Thing

Wild Thing

Efter några dagars vardagsmat festade vi till det Hjortfärsbiffar i kantarellsås i kväll. Blanda Hjortfärs med dijonsenap, ägg, ströbröd, salt, peppar, timjan, vitlök och kalvfond
Köttfärssås gjord på hjort och fänkål

Köttfärssås gjord på hjort och fänkål

Jag använde mig utav hjortfärs och den finns att köpa i de flesta mataffärer, kolla i frysdisken. Självklart kan du byta ut mot annan färs om du skulle vilja det men jag kan verkligen rekommendera hjortfärs, det blir verkligen fantastiskt gott
Biff á la Lindström

Biff á la Lindström

600 g god färs (här hjortfärs). 600 g god färs (här hjortfärs) 6 st äggulor 10 st rödbetor, inlagda förstås, hackade 4 msk kapris, finhackade Salt, efter smak Peppar, efter smak 2 msk smör till stekning
Hjortfärssås

Hjortfärssås

Hjortfärs är mycket gott och kan användas till många goda rätter. Här är det en slags köttfärssås på hjortfärs med rotfrukter, tomatpuré, fond och lite grädde