Hjort kantareller recept

Kantareller – då blir det fest!

Kantareller – då blir det fest!

Fungerar bra som ensamrätt, men jag bjöd på en jättegod rostbiff av hjort från Bårarps Gårdsbutik. Som tur är finns det fina kantareller på Varbergs torg
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Stek på kantarellerna i het panna utan smör tills vätskan kokat bort
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin

Hjortstek med kantarellstuvning

Hjortstek med kantareller och ångkokta grönsaker. Fräs kantarellerna i stekpannan, lägg i en matsked smör och krydda efter smak med salt och vitpeppar
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1 rödlök / 150-200 g rotselleri / 0,5 chili / 1 dl förvällda kantareller / 1 dl blötlagda svarta trumpetsvampar / 3 dl rödvin / 1 dl vatten / 2-4 msk kalvfond / 0,5-1 köttbuljongtärning / 1-2 msk rödvinbärsgele / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk japansk soja / 1 burk crème fraîche / smör och olivolja att steka i. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1 dl förvällda kantareller
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

renskav, hjort eller rådjur. Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Viltmansbiff

Viltmansbiff

600 g innanlår av hjort eller rådjur. Putsa och skär köttet i tunna skivor. Skala och skär potatis och lök i cm-tjocka skivor
Viltjärpar med trattkantarellsås

Viltjärpar med trattkantarellsås

viltsvin och hjort. Bryn under tiden kantareller lätt i smör. 200 g trattkantareller. Sätt ugnen på 200 grader
Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

Dom köpte med färska vaxbönor, kantareller och blåbär bland annat till oss. I frysen hade vi vildsvinsfärs och jag tänkte – vilt passar perfekt till kantareller
Toscansk köttgryta

Toscansk köttgryta

1,5 kg kött (kyckling, lamm, nöt, hjort gärna olika sorters). 1,5 kg kött (kyckling, lamm, nöt, hjort gärna olika sorters)