Fungerar bra som ensamrätt, men jag bjöd på en jättegod rostbiff av hjort från Bårarps Gårdsbutik. Som tur är finns det fina kantareller på Varbergs torg
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Receptet var på gravad hjort. Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme
500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Då passar jag på att steka lite kantareller i en nästan torr panna. Denna hjorts innanlår hamnar i en härligt mustig höstgryta med en massa lokalt producerat från denna ö
Dom köpte med färska vaxbönor, kantareller och blåbär bland annat till oss. I frysen hade vi vildsvinsfärs och jag tänkte – vilt passar perfekt till kantareller