Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Syrad chili. Men den här gången ville jag göra något annorlunda och kom att tänka på en variant av tacos med bland annat hjort och kål, jag gjorde i höstas
Gör en dressing av exempelvis fisksås, hoisinsås, thailänds soja, olja, sweet chili, risvinäger, riven ingefära, vitlök, en nypa socker, salt och peppar
Dryss over litt finhakket chili og skvis over noen dråper limesaft. Jeg liker kombinasjonen lett salat og kraftig kjøtt, denne gangen indrefilét av hjort
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Jag serverade grytan med mandelpotatis (med tunt skal) och en lingonsylt smaksatt med chili vi fick sv pappa o Anita när dom var hit o hälsade på
Hjortstek med kantareller och ångkokta grönsaker. ca 800 gr stek av hjort eller älg. 2 krm chili (t ex chiliexplosion). ca 800 gr stek av hjort eller älg. 2 krm chili (t ex chiliexplosion)
När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 3 msk sweet chili sås
hjort el vildsvin). Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Skala och finhacka vitlöksklyftorna och den halva chilin och häll ner hacket i grytan. 500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 10,5 st chilifrukt. 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Efter det så är det förberedelser för kvällens middag en liten ryggbiff av hjort som skall kockas till och den skall få sällskap av rabarberchutney och ugnsrostade nypotatis