olivolja, till stekning. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen. 2 Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. 2 dl hirs. 1 msk olivolja
När grytan är klar så återstår det bara att ringla över en god olivolja och riven parmesan. Till Vera och Allan serverade jag maten med lite grädde i istället för olivolja och parmesan
olivolja att steka i. Kryddiga kikärtor med hirs & stekt zucchini – olivoljefrästa kikärtor i spiskummin, koriander, vitlökspulver, curry och aningens cayennepeppar med färsk tomat och en klick smör serverat till buljongkokt hirs och olivoljestekta skivor av grön zucchini
Ta bladen från basilikan, vitlöksklyftan, en halv näve nötter och så mycket olivolja det krävs för att få det till en pestoröra, salta och peppra efter smak
Ringlade över lite mer olivolja och lät krutongerna rosta sig torra medan fisken gick klar i ugnen. Panerad msc-märkt torkrygg (inte glutenfri) tillsammans med ädelostsallad med päron, valnötter och hirskrutonger
Idag kör jag med min nyvunna kärlek – örtolja men det funkar lika bra med olika örtblandningar, citronsaft och en god olivolja eller varför inte en tomatsås
Hirssallad. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil. Hirssallad. Lägg alla ingredienser i en salladsskål och blanda med den kokta kalla hirsen
Blanda i majsmjöl, sesamfrö, linfrön, solrosfrön, kokosflingor och olivolja. 1 dl Hel hirs. 1 msk Olivolja. Koka vatten och hirs i 15 minuter under lock i en kastrull. 1 dl Hel hirs. 1 msk Olivolja
Du kan antingen servera salladen som en enkel lunch tillsammans med quinoa eller hirs eller så kan du slå till stort och ha den som en del av en meze tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, halloumi och exempelvis kikärtsallad med tomatpesto