Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokos och mandel
Hirs - finns som hela korn, flingor, mannagryn och mjöl. Kokosmjölet har en tydlig smak av kokos, havremjölet smakar havre, och mandelmjölet smakar förstås mandel
Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötter och frön och den är verkligen supergod. Granolan innehåller mandelmjöl, vilket gör att det lättare bildas klumpar
Mandelmassa / solrosfrömassa. (gör egen genom att mixa mandel / solrosfrö med agave). Låt svalna något, skär bort locket, gröp ur fyllningen och ha ner mandel/frömassa-smet och täck med grädde
8 dl havregryn (eller puffat ris, hirs, bovete eller vad man kan tänkas gilla). 8 dl havregryn (eller puffat ris, hirs, bovete eller vad man kan tänkas gilla)
De har hirs, råris, risottoris, mandlar, ekologisk popmajs och annat gott i lösvikt. Det är svårt att börja en vecka bättre än på sättet vi gjorde förra veckan
Sojabönor, tofu, temphe Läs mer om sojaprodukter och hälsa här…Gröna och gula ärtorAlla bönor, kikärtor och linserBönnudlar, linspasta, kikärtspasta, ärtpastaHampafrönPumpakärnorMelonkärnorMandel och mandelsmörNötter och nötsmörJordnötter och jordnötssmörTahini (sesampasta)QuinoaHavre, bovete, teff, hirs, amaranthAlgerVegetabiliska proteinpulver (ärt-, kikärts-, ris-, hampaprotein osv eller blandningar)
Dessutom tycker jag att det är roligt att Ganic har valt att baka på naturligt glutenfria mjölsorter som råris, bovete, hampa, hirs och ren havre istället för att nöja sig med glutenfria mjölsubstitut