Kryddiga kikärtor med hirs & stekt zucchini – olivoljefrästa kikärtor i spiskummin, koriander, vitlökspulver, curry och aningens cayennepeppar med färsk tomat och en klick smör serverat till buljongkokt hirs och olivoljestekta skivor av grön zucchini
Tillsätt kikärtor och quinoa och rör om ordentligt. 1 dl Ica gott liv ”Vit dinner boost” mix med vit quinoa, hirs, bovete & amarant (detta är BÄSTA mixen). 400g kokta kikärtor. 1 dl Ica gott liv ”Vit dinner boost” mix med vit quinoa, hirs, bovete & amarant (detta är BÄSTA mixen). 400g kokta kikärtor
Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen. 2 Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. 2 dl hirs. 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
kokt helt hirs. Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Hirssallad. Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
hirs – eller boveteflingor. 1 1/2 dl kikärtor. 1 1/2 dl kikärtor. I samarbete med Matsmart. se. Vegetariska biffar med quinoa och sallad serverad med en yoghurtsås med ingefära – & sesamtamari
Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Hirssallad. Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Serveras med ris, hirs eller couscous. 4 dl kikärtor. 4 dl kikärtor. Från den gamla vegankokboksklassikern Vego Paradiso kommer denna enkla 30-minutersrätt med smak av banan och jordnötter
Sojabönor, tofu, temphe Läs mer om sojaprodukter och hälsa här…Gröna och gula ärtorAlla bönor, kikärtor och linserBönnudlar, linspasta, kikärtspasta, ärtpastaHampafrönPumpakärnorMelonkärnorMandel och mandelsmörNötter och nötsmörJordnötter och jordnötssmörTahini (sesampasta)QuinoaHavre, bovete, teff, hirs, amaranthAlgerVegetabiliska proteinpulver (ärt-, kikärts-, ris-, hampaprotein osv eller blandningar)
Mixa avrunna kikärtor till en jämn kräm i matberedare, tag eventuellt hjälp av lite olivolja. En superenkel, god, krämig och fräsch gratäng som jag gjorde på överbliven hirs
skölj därefter kikärtorna noga i vatten. 2 dl torra kikärtor. Blötlägg kikärtorna i 6 dl vatten i en stor skål över natten (eller minst 8 timmar). 1 dl hirs. 2 dl torra kikärtor. 1 dl hirs