103 g durra/ teff / hirs mjöl (ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl). 1,5 msk fiberhusk. 103 g durra/ teff / hirs mjöl (ca 1,7 dl – går också att byta till rent havremjöl). 1,5 msk fiberhusk
Prova även liknande med ris, hirs, amaranth och annat överblivet. (fiberhusk/havregryn). För biffar som håller samman bättre, tillsätt en liten sked fiberhusk eller lite havregryn
För lite smakvariation och ett bredare spann på näringskällor, eller vid allergi, kan man självklart byta mandelmjölet i bröddegen mot något annat mjöl (bovete, quinoa, hirs, ris…), eftersom det både är mandelmjöl i brödet och renonsen
Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Det kan bli lite smuligt efter ett par dagar men då kan ni blanda i 1 msk fiberhusk i smeten så binder den lättare. 7 dl hirs- eller boveteflingor. 7 dl hirs- eller boveteflingor
Använd gärna hirsflingor att bröa med. Fördela degen jämnt och pudra över med ytterligare hirsflingor. Tillsätt Fiberhusk, hirsflingor och salt och låt det stå och svälla i ca 10 minuter. 1 msk Fiberhusk. 2 dl hirsflingor