Hirsen äts istället för couscous, bulgur eller ris men blir lite grötigare i konsistensen, men god. Kryddiga kikärtor med hirs & stekt zucchini – olivoljefrästa kikärtor i spiskummin, koriander, vitlökspulver, curry och aningens cayennepeppar med färsk tomat och en klick smör serverat till buljongkokt hirs och olivoljestekta skivor av grön zucchini
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
Det ska nog inte vara ett problem, finns massvis med goda sorter som matvete, bulgur och hirs. För att sälja in rätten på en gång börjar jag med att berätta vad Karl sa efter första tuggan
helt hirs och förläng då koktiden. Lins- och bulgurfyllda paprikor med oliver. Fördela lins- och bulgurblandningen i paprikahalvorna och lägg de i en smord form
Vi serverade med hirs, men det går såklart lika bra med både ris, quinoa, bulgur eller liknande. 4 portioner ris, quinoa, bulgur, hirs eller liknande att servera till. 4 portioner ris, quinoa, bulgur, hirs eller liknande att servera till
kokt hirs/bulgur/quinoa från en tidigare måltid. Häll av vattnet från sötpotatisen och låt den svalna innan du lägger den i skålen tillsammans med svala hirsen