Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Vi har den stora förmånen att ha en lokal närbutik med charkdisk, vilket gör att man faktiskt inte alltid behöver planera vad som ska läggas på det heta grillgallret
Det var jättekul att se hur de själva lagade och åt mat, det blev potatisklyftor friterade över öppen eld, och grillat/friterat kött till, både cevapcici, kotletter och grillat stekfläsk (det senare MÅSTE ni testa att grilla, så det blir riktigt knaprigt
LammkotletterIkväll blev det lammkottletter till middag Wiii. Det finns inte mycket som toppar några perfekt tillagade kotletter och den här marinaden gör det hela ännu mer rättvist
Den söta och heta glazen med honung, sambal oelek och ingefära passar perfekt till den karaktäristiska smaken av palsternackan och så päronen som blir söta, mjuka och lite rostade i ugnen
Det enda som behöver göras när gästerna kommer och som ska serveras varmt är de heta ananasbitarna, men de går fint att förbereda fram till ugnsbesöket
Pappret kasas sedan in i på den heta plåten mitt i ugnen. Vi har använt allt nu, utan kotletterna. Små kotletter, för det var som sagt ett litet vildsvin