Heta färsbiffar recept

Heta små färsbiffar

Heta små färsbiffar

1 kg köttfärs eller blandfärs. 12 ägg. 1100-200 g riven ost, gärna med smak. 11 chili. 12 vitlöksklyftor. 11 dl sodavatten
Heta små färsbiffar

Heta små färsbiffar

Blanda i hop alla ingredienser utom köttfärsen till en fin röra. Tillsätt köttfärsen och blanda i hop med händerna
Sjömansgryta

Sjömansgryta

Lägg färsbiffarna i den redan heta pannan och vänd dem hastigt, 3–4 sekunder på varje sida. Så här gör du 55 minuter Lägg lingon och socker i en skål
Tapasmiddag

Tapasmiddag

Tomatbulgursallad Sötpotatissallad med avokado och fetaost Vitlöksostfyllda cocktailtomater Auberginelasagne Vitlöksgratinerade musslor Heta räkor Svarta och gröna oliver Bresaola Serranoskinka Parmensanost (Färsbiffar till barnen) (Ni får recepten i bufféportioner för 10 personer, men går ju utmärkt att servera ensamma också och räcker då till 4 personer) Apple sour , 4 drinkar 10 cl svensk äppelvodka 40 cl färskpressad äppeljuice ½ lime, saften 4 limeskivor lite is i varje glas Tomatbulgursallad , 10 pers. Heta räkor Vitlöksostfyllda cocktailtomater , 10 pers
Fetaostbiffar

Fetaostbiffar

En helg med minimalt internetanvändande som istället har innefattat otroligt god mat, kvalitetstid och uppvilande i både heta bastuar och ljuvliga bad
Pepprig kyckling

Pepprig kyckling

 Jag brukar laga färsbiffar som smaksätts med olika sorters grovt krossad peppar. Det är synd att jag inte själv minns hur det kändes när jag var i 3-årsåldern
Biffar med savoy- och baconfräs

Biffar med savoy- och baconfräs

Så den danska skomakarlådan med färsbiffar borde ju vara en fattigmansvariant. Dansk Skomakarlåda hette det i Coops receptfolder som jag norpade åt mig på Konsum i veckan

Heta färsbiffar

OBS jag gör hetafärsbiffar efter antalet personer och fryser sedan ner köttfärsröran som blir över (läs ”tips” efter receptet)
Biffar!

Biffar!

Servera biffarna med den heta avokadon och gärna någon god och matig sallad, klyftpotatis är även riktigt gott till

Heta färsbiffar

* Skala och finhacka/riv löken. * Blanda färsen, löken, chilisåsen, ägget, mjölet och kryddorna. * Forma till 4 stora eller 8 mindre biffar och stek på medelvärme

Wokbiffar med heta kryddor

Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på

Pho med små färsbiffar

Lägg upp nudlar i skålar och slå den heta soppan över. Låt var och en lägga i färsbiffar och tillbehör

Asiatiskt kryddad rådjursfärs

Curryn och de heta kryddorna gör att ett ljust lageröl eller en fruktig veteöl blir den bästa kombinationen

Tastelines Matkasse meny vecka 21!

Låt gärna grillen stå framme för de heta kycklingspetten med vårsallad och fetaostdipp passar utmärkt att grilla om vädret tillåter