Den ganska heta såsen gjorde sitt men med lite majo som grund så klarar man sig utan den röda såsen. Dessa burgare kan även gå under eptitetet färsbiffar och ätas med till exempel klyftpotatis, pasta eller kanske en grönsaksgratäng
Tomatbulgursallad Sötpotatissallad med avokado och fetaost Vitlöksostfyllda cocktailtomater Auberginelasagne Vitlöksgratinerade musslor Heta räkor Svarta och gröna oliver Bresaola Serranoskinka Parmensanost (Färsbiffar till barnen) (Ni får recepten i bufféportioner för 10 personer, men går ju utmärkt att servera ensamma också och räcker då till 4 personer) Apple sour , 4 drinkar 10 cl svensk äppelvodka 40 cl färskpressad äppeljuice ½ lime, saften 4 limeskivor lite is i varje glas Tomatbulgursallad , 10 pers. Heta räkor Vitlöksostfyllda cocktailtomater , 10 pers
Jag brukar laga färsbiffar som smaksätts med olika sorters grovt krossad peppar. Det är synd att jag inte själv minns hur det kändes när jag var i 3-årsåldern
Så den danska skomakarlådan med färsbiffar borde ju vara en fattigmansvariant. Dansk Skomakarlåda hette det i Coops receptfolder som jag norpade åt mig på Konsum i veckan
* Skala och finhacka/riv löken. * Blanda färsen, löken, chilisåsen, ägget, mjölet och kryddorna. * Forma till 4 stora eller 8 mindre biffar och stek på medelvärme
Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på