Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Denna tonfiskröra med sting blev så otroligt god. Nu har jag gjort den ett antal gånger och tänkte att jag kan ju inte lägga ut ytterligare ett tonfiskrörarecept – men jag måste
Tonfisken. Häll den direkt över tonfisken. Pensla tonfiskskivorna med lite olja, salta och stek dem i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida. Hetta upp en stekpanna och fräs det tillsammans med vitlök ca 1 minut. 400 g färsk tonfisk
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Strax innan servering halstrar du tonfisken i het stekpanna i lite olja, använd gärna en grillpanna som du ser på bilden och pensla då tonfisken med oljan eftersom oljan annars bara rinner ner och lägger sig mellan ribbborna i pannan och ger os snarare än hindrar tonfisken från att fastna och trasas sönder
Ni måste prova om ni får tag i färsk tonfisk och gillar lite asiatiska smaker. Tonfisk. Lägg tonfiskskivorna i paneringen och tryck till så att blandningen fastnar ordentligt
Stek snabbt i lite het olja, fisken ska inte vara genomstekt utan vara lite rå i mitten. Tonfisk panerad i krossad svartpeppar, koriander och lite sesamfrö serverad med pak choi, shiitake, vårlök och mycket chili och lite rostad vitlök
Hetta upp oljan i en stekpanna och släng i brödtärningarna. Färsk tonfisk tillhör våra absoluta favoritfiskar, ni som följer oss minns kanske att vi hamstrade på oss några paket senast vi lyckades hitta till ett bra pris
Något herrn funderat på ganska länge att testa är en sous videkokare och efter en förfrågan från Bagarn&Kocken om att prova en sous vide i samarbete med dom, har han nu äntligen fått sin nyfikenhet stillad