Låt torka lite innan nudlarna blandas i en bunke tillsammans med morot, vinäger, fisksås och olja. Slå av nudlarna i ett durkslag och skölj genast med kallt vatten tills de svalnar
I dag tänkte vi köra ett lite annat grepp, en liten annan variant på matfotot eftersom själva resultatet av receptet inte alls gör verkligheten rättvisa
Kallsås. Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till. Tag bort plasten och spola av i kallt vatten och torka filérna med papper
Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Gnid in kycklingen i den heta blandningen och låt stå medan du gör ostsåsen. Red eventuellt såsen med 1-2 msk majsstärkelse utblandat i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Häll på ostsåsen så att det täcker och gratinera i ugn i 15 minuter
Jag gillar asiatisk mat och det är ganska lätt att göra själv, men man behöver ha lite specialingredienser hemma såsom några olika sorts soja (söt, ljus, mörk med mera), risvinäger och risvin, vissa kryddor med mera