Zucchini eller Kabak som den heter här, ingår mycket i den Turkiska maten. Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare
Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor,. Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor, 6 port300 g rödkål1 stor morot1 apelsin1 tsk honung1/2 kruka koriander4 msk rostade pumpakärnor (rosta enkelt själv i torr, het stekpanna)2 msk olivolja1/2 tsk salt1 krm peppar1
Hett fläsklägg i Crock-Pot, Ärtsoppa, Nattbakad högrev, Kycklinggryta med tomat och bacon, Vegetariska fyllda paprikor, Kålpudding, Chili con carne, Köttfärssås/Bolognese, Pulled chicken thai style, Mustig chiligryta, Helstekt kyckling, Rödkålssallad, Fläsklägg med rotmos, Pulled pork etc
Raw-violo (zucchini) med cashewost och en het tomatsås. Rödkålssallad med citron. Kul att få blommor. ). Fördrinken bestod av morot- och tomatjuice med ingefära toppat med vodka
Skär bort roten från rödkålen och hyvla kålen med osthyvel eller strimla fint i en matberedare. Blanda olja,risvinäger, lime, råsockret, salt och chilin med kålen