Het mexikansk gryta recept

Het mexikansk gryta II

Het mexikansk gryta II

Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med soja och chilipulver. Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikorna
Mexikansk oxsvanssoppa med majs och bönor

Mexikansk oxsvanssoppa med majs och bönor

Som chili använde jag dels ancho-chili och en rökt chili som heter morita. Lägg oxsvansen i gryta tillsammans med lök, vitlök, svartpeppar och salt

Snabbt och hett i Skärgården

*Jag uteslöt oreganon och det blev verkligen mouth watering, dessutom tycker jag nog att man ska passa på att använda mexikansk oregano istället
Fideos Secos – pasta på mexikanskt vis

Fideos Secos – pasta på mexikanskt vis

Fideos Secos, eller Sopa Seca, betyder något i stil med ”torr soppa” och är en härligt geggig historia med djup hetta som kan göras snabbt med få ingredienser eller tidsödande och mer kärleksfullt med massa ingredienser
Kycklinggryta på stekbordet

Kycklinggryta på stekbordet

Hetta sedan upp stekbordet, woken eller den stora grytan på spisen med rapsolja i botten. Det är en öppen grill med kåpa, likt en klassisk svensk murad grill fast aningen mer inkåpad och med en enhet i mitten som liknar "raketspisen" som ni kan söka upp på Instagram om ni inte vet hur den ser ut
NACHOS! BEANS! CHEESE! SALSA!

NACHOS! BEANS! CHEESE! SALSA!

Det är nog ingen nyhet att jag gillar mexikansk mat, tex mex eller egentligen allt med smält ost och chili
Enchiladas - världens bästa rätt på rester?

Enchiladas - världens bästa rätt på rester?

Den passar utmärkt till lite hetare mat av mexikansk typ. Den smakar inte så mycket men å andra sidan passar den förträffligt just till lite hetare mat av just det skälet
Kyckling i svart sås

Kyckling i svart sås

En inte lika använd kryddpasta heter recado negro. Blev väldigt god, påminner om mexikansk chorizo. Resten av min recado negro använde jag till en klassisk gryta från Yucatan där man kokar kalkon eller kyckling i en sås med bland annat recado negro i
Mat till ett helt kompani

Mat till ett helt kompani

Veckan inleddes alltså med en ganska het bönchili som var lätt att göra. En mexikansk bönchili med potatis i som var en av tre rätter i gårdagens leverans av matkasse från Linas

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Han hade ägnat nästan hela dagen åt att laga all mat och att koka en så fantastisk beef chili som smakade helt ljuvligt av rökig chili, med en lagom hetta och en så djup smak som gör att man vill stöna högt
Crossover cuisine till ett filmteam

Crossover cuisine till ett filmteam

Köttgrytan får gärna vara het. Mexikansk salsa. Kongolesisk gryta, se recept HÄR . Eller jag vet inte om den är särskilt mexikansk, men i alla fall så är det en mustig tomatsås
"Chili rojo y verde"-experiment

"Chili rojo y verde"-experiment

Rosta kryddorna i en riktigt het torr panna, detta ska gå snabbt och så fort det börjar dofta tar du av dem och häller i en mixer
Tacogryta

Tacogryta

Het tomatsalsa. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och tacokrydda i en gryta. Lägg över köttet i grytan

Chiligryta på pulled beef

chili, chili recept, chiligryta, Chiligryta på pulled beef, gryta, hetgryta, höst gryta, kryddig gryta, mexikanskgryta, natchogryta, pulled beef, pulled beef chili, pulled beef rester, pulled pork chili, pulled pork rester, recept med rester av pulled beef, reser av pulled pork, rester av pulled beef, stark gryta, texas grytaShare this article

We went to the wild west

När vi kom fram till Mexico så var det lika stekande hett och dammigt att vi trodde att vi hamnat där på riktigt