Het korvgryta recept

139 Spara
Kryddig korvgryta

Kryddig korvgryta

Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
2 Spara
Korvgryta med sting

Korvgryta med sting

Idag bjuder jag på en rykande het korvgryta. Gärna med lite sting i men det är en smaksak. Smaka av med salt, peppar & kryddor, red ev av med ljus Maizenaredning eller späd ut grytan med lite mer vatten (helt beroende på vad du själv gillar för konsistens på grytan)
0 Spara
Mikrobloggat: Indisk korvgryta med garam masala, kanelstång, färsk mynta, chili, vitlök och saffransris

Mikrobloggat: Indisk korvgryta med garam masala, kanelstång, färsk mynta, chili, vitlök och saffransris

Vår chili var i snällaste laget så tipset är att smaka av noga med några droppar Tabasco. 4 portioner “Het Korvgryta med saffransris” - recept av Jacob Wismar 300 g Quorn Korv 2 msk olivolja 6 st tomater 1 st morot (skalad och riven) 1 st gul lök (skalad och riven) 2 st vitlöksklyftor (skalade och finhackade) 2 msk koncentrerad grönsaksfond (Bong) 2 tsk garam masala (Indisk krydda, Santa Maria) 1 st kanelstång 1 st chili (finhackad) 1 st knippe färsk mynta (hackad) 400 g kokt ris 0. 2 tsk garam masala. 1 st chili
3 Spara
HET korvgryta med vita bönor

HET korvgryta med vita bönor

Innan T åker far tillbaka till Moskva,så kommer vi laga ryska piroger med vitkål och ägg. Du behöver300 gram chorizo/bratwurst1 burk krossade tomater2 msk tomatpuré1 dl kött- eller grönsaksbuljong1 finhackad gul löken röd chili (även den finhackad)1 tsk spiskumminS + Peventuellt lite timjan1 burk vita bönor (skölj de i kallt vatten)Gör så härSkär korven i skivor. 1 burk vita bönor
2 Spara
Korvgryta

Korvgryta

En varm och något het korvgryta är nu färdig. 2-3 port1 Burk krossade tomater 1 dl grädda (20%)1tsk röd curry pasta2 stora potatisar2 stora morötter½ gullök2 kryddiga korvar1 Burk kidneybönor1dl ärtortandorikryddaMejramsaltpepparI buljongtärningSkär potatis och morötter grovt, stek i olja och salta ganska mycket, peppra även, låt steka på medelvärme tills de nästan är mjuka, tillsätt grov hackad lök och stek 4 minuter
Sökförslag och sidor