Här kommer receptet på en riktigt god korvgryta somblev mycket uppskattad när jag serverade den. Skär ner lök och bacon och skiva korven i slantar och stek en stund tillsammans i smör
Servera korvgrytan tillsammans med pastan. Idag tänkte jag mig lite korv på menyn. Korv i en kryddig tomatsås som inte går av för hackor - ett recept jag fick i den där matkassen från City Gross som jag nämnde att jag testade häromveckan
Hetkorvgryta. Slanta korven och stek i smör. Skär löken i bitar och stek den tillsammans med korven. 3 st kabanosskorvar. 3 st choritzokorvar. 3 st kabanosskorvar. 3 st choritzokorvar
Idag bjuder jag på en rykande hetkorvgryta. Korvgryta med sting, ca 8-10 portioner. 0,5 falukorvsring. 1- 2 st chorizo eller annan smakrik korv. Skär vitkålen och korven i mindre bitar (ca 1,5x1,5 cm) och ha i allt i kastrullen, sänk värmen och låt småputtra i 15-20 minuter. Korvgryta med sting, ca 8-10 portioner. 1 vitlöksklyfta 1/4 vitkålshuvud 0,5 falukorvsring. 1- 2 st chorizo eller annan smakrik korv
Jag valde varianten korvgryta (eller som det egentligen heterKorv Stroganoff). Jag använde mig dels av en bit vanlig falukorv, dels av en korv som heter Paprikana (en korv med extra [
) “korv” och har den där lilla rökigheten som gör smaken. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsatt saffran och kokt ris, rör runt så saffranet löser sig