Slå het ättikslag i burkarna så att gurkan täcks. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Mamma la även in syltgurka, eller Asiagurka, som den också heter. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagdgurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Diska ur dem och bränn gärna ur dem i en het ugn. Inlagdgurka. Leverpastej, bra gurka, bruna bönor, must, rödkål, varmrökt lax, bra senap, knäcke, ett bra bröd och massa sill
Det är klart att det krävs fingertoppskänsla för att få den rätta smaken på såsen och rätt konsistens på köttet men på det stora hela är det faktiskt inga konstigheter
Såsen har ganska kort hållbarhet men fungerar fint att frysa in till nästa gång det vankas dessert. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Servera med t ex potatismos och lingon och t ex inlagdgurka. Jag gör köttfärs av ca ett kg blandfärs, ett ägg, riven lök, skorpsmulor, nej det heter det inte här i norr visst, men så hette det när jag var liten i Skåne, jag menar alltså ströbröd, ca 1 dl, plus några msk vatten, några msk crème fraiche
Idag blev det två olika såser till, en hetare och en med vitlök. Servera de grillade kycklingkebaberna i grillade pitabröd med isbergssallad, rödlök, gurka, persilja och såserna
Jo den heter legym sallad, varför vet jag inte. Tomat och gurka att dekorera med. Men i min familj så heter den legeMy, för min farmor har aldrig riktigt kunnat säga legym