Vet inte vart dagarna eller veckorna tar vägen. Jag har varit i min lilla målarbubbla o det är så härligt när tid o rum försvinner, en fantastisk känsla
Vet inte vart dagarna eller veckorna tar vägen. Jag har varit i min lilla målarbubbla o det är så härligt när tid o rum försvinner, en fantastisk känsla
En gång i månaden lagar jag soppan och i morgon ska jag bjuda på en hetGulaschsoppa. När vi var i Budapest i somras köpte jag med mig paprikakryddan som de använder i sin Ungerska Gulasch
En riktigt het god rätt, min egen gulaschsoppa passar bra en kylig dag. Den här soppan har jag lagat till förut också, den gången hade jag cayennepeppar i så den blev het i dubbel bemärkelse
Servera rykande het tillsammans med exempelvis nygräddade vitlöksbröd. Den klassiska gulaschsoppan, som ursprungligen kommer från Ungern och egentligen startade som en gryta, innehåller ju nötkött, men man kan lika bra byta upp det mot köttfärs
mer paprikapulver eller chili om du vill ha soppan hetare. Så över till soppan, kanske ingen överraskning för er att det blev en Gulaschsoppa som hamnade i våra sopptallrikar
Vi stannade i alla fall och åt här, strax norr om Olso, på en kedja som heter Marché. Jag tänkte att nu var det dags för mig att visa lite Norge-bilder
Jag tänker ibland på att jag skulle kunna fylla en hel blogg med snaskiga detaljer om mina och mina vänners bekymmer och hemligheter men det tror jag att man snabbt skulle må dåligt utav och ångra
Vid ett tillfälle åt jag och min familj på en restaurang som heter Vigado. Två väldigt typiska ungerska rätter - gulaschsoppa och pörkölt som är en köttgryta