Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Ett beprövat recept som jag gjorde om lite grann och som blev denna tokgoda gryta. Nu är höstlovet här, ungarna är lediga från skolan och jag passade på att ta semester denna vecka för att fixa lite hemma
I dag gjorde jag en hetgryta som jag gärna vill dela med mig av receptet på. Finhacka lök och chili (jag som gillar lite hetare mat behåller kärnorna), kärna ur och skär paprikan i bitar och fräs i olja 3-4 minuter
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Så det fick bli en hetgryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Utav detta blev det en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det
Så idag fick det bli ett långkok en chiligryta som passar perfekt i förkylningstider. Det bästa är att den är lika god att värma, så det kommer att bli gryta några dagar nästa vecka också
Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept)