Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet. Tillsätt vitlöken, curryn och. Har ni några tips på bästa maten, stranden eller sevärdheten
I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanliga currypastan du hittar i svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Het strimlad Kyckling med curry och Pasta. Idag vart det en snabb och het middag (igen haha). Häll oljan i en stekpanna och när denne blivit varm, tillsätt en tsk currypaste och nån msk av kokosmjölken
Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Rör ner chilipeppar, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Ingredienser för 2 personer250 gr kycklingfilé50 gr finhackad gul lök1 klyfta vitlök1 msk rapsoljasalt och pepparca 2 cm finhackad chilipeppar (smaksak)1 tsk curry1 tsk ingefära1 msk tomatpuré1,25 dl kokosmjölk light1 tsk socker50 gr vindruvor i halvor1 tsk finrivet limeskal0,25 dl hackade cashewnötterharicots verts efter egen smakGör på följande sättStek kyckling i olja en stekpanna, tillsätt löken efter en stund
Currybuljongen med hetta och färska tomater som såsar till sig så fint. Den här currygrytan är väldigt god som den är men även perfekt att spinna vidare på