Detta är lchf varianten med denna focaccia men kör vanligt vitt bröd till scampin om ni inte äter LCHF så har ni en supergod rätt som passar till förrätt
Så ikväll ska det bli hetascampi i mangosås med mycket chili. Igår började jag känna att det satt en kråka och ville kraxa i min hals, men detta förträngde jag
Därefter en grillad Entrécote med potatisgratäng och en het skysås. 8 Scampi. 1 msk hackad röd chili. 1 msk hackad grön chili. Halstra musslor och scampi tillsammans med chilin i 25 g smör. 8 Scampi 1 msk hackad röd chili. 1 msk hackad grön chili
Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlöken under omrörning på medelvärme tills den är ljust brun. Slå upp på ett serveringsfat och garnera med chiliskivor och korianderblad
Hetta olja i en stekpanna och stek scampin ett par minuter på varje sida, tills de är helt rosa. Tillsätt den heta såsen och mangon det mesta av salladslöken
Ferske vårruller - eller sommerruller som jeg nå har fått vite at det heter - smaker annerledes enn de frityrstekte som vi kanskje kjenner best til i Norge
Låt allt ligga och bli riktigt hett, servera direkt och med bröd att doppa oljan i. Häll oljan i en stekpanna och värm, lägg i chili och vitlök och låt det svettas lite, tillsätt den gula löken och räkorna och strö i svartpeppar
Moa trädde scampis på grillpinnar, jag gjorde het mangosalsa, Leif njöt en singel malt och årets första "utecigarr" och sonen Niklas fick hedersuppdraget att bära upp grillen från källaren