Börja med att hacka grönsakerna och stek dom tillsammans med baconet. Stek sedan saltat och pepprat kött i samma panna som grönsaksblandningen stektes i
Finhacka chilin och blanda den tillsammans med det rivna skalet och saften från limen med frukten. Lite extra sting från chili och syra från lime gör det inte sämre
med paprika & chili. Blanda i vitlök, chilisås, grädde, crème fraiche och ev. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg. 5 msk chilisås
Lägg ned det i en gjutjärnsgryta med lock tillsammans med grovt hackad gul lök, hela vitlöksklyftor, grovt hackad chili, kryddor, lime delad i fyra delar
Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Chili växlar mycket i styrka, smaka på chilin och anpassa mängden efter eget tycke
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chilimedkött… och inte köttfärs, för då borde grytan hetaChili con picada (köttfärs) istället
Det är en hel del chili i den men den är inte anmärkningsvärt het. Den smakar inte så mycket men å andra sidan passar den förträffligt just till lite hetare mat av just det skälet
Koka upp ättiksprit, vatten, rörsocker, salt, kanelstång, hackad ingefära, skalad skivad vitlök, finhackad chili, skalad skivad lök, tomater i bitar och sköljda russin i en gryta
Hett & starkt och sååå gott. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnspanna. ) En chili som du gör på högrev,mörkchoklad och en drös med massa kryddor