Och därför köpte jag en bit fin, högrevmed mycket fett hos en kötthandlare i närheten och ”svängde” ihop den här chiligrytan och för mig är köttfärschilin ett minne blott
Börja med att hacka grönsakerna och stek dom tillsammans med baconet. Man kan självklart göra lite som man känner för när det gäller chiligryta men detta är hur vi tycker att den perfekta chilin görs
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Det är en hel del chili i den men den är inte anmärkningsvärt het. Den smakar inte så mycket men å andra sidan passar den förträffligt just till lite hetare mat av just det skälet
Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Blir måhända godare med massa roliga sorters chilimed olika form, färg och styrka, men om man vill slippa leta runt i specialaffärer kan jag garantera att denna chilin blev riktigt, riktigt smaskig