Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt. Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök
En lite hetareaioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
En skalsdjursgryta finns ju sedan tidigare presenterad, varför det idag heter skaldjurssoppa. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Hetta upp olivolja i en stor tjockbottnad gryta. Aioli. Grädda brödet först i het ugn i 10 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Men något som både jag och min sambo tycker väldigt mycket om är potatisklyftor och aioli. Aiolin. Medan man väntar kan man svänga ihop fuskaiolin, det är bara att blanda alla ingredienserna och låta stå och götta till sig i kylen
Efter att ha ringlat över olja och strött över lite flingsalt, stoppade jag in dem i en het ugn. Kombinationen betor och aioli visade sig vara riktigt lyckad