Behöver jag säga vad det är för typ av recept. Du som gissade tänkte nog rätt, lättviktarmat. Jag gillar dessa recept för de går så racersnabbt att laga
När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 2 msk afrikansk grytkrydda
(till dig som föredrar en något starkare chilismak rekommenderar jag den hetare varianten av såsen). Eftersom periperi ibland används i afrikansk mat, tänkte jag att jag skulle använda såsen i en maträtt inspirerad av de afrikanska köken
Boken heter Africa on my mind och är skriven av Marcus Samuelsson. I boken finns både klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, och Marcus egna, afrikainspirerade recept
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Till den falska sötpotatisgrytan och fufun serverar jag kryddstark äpplechutney (se här) och lite stekt paneer, som fått koka i en het och söt chilisås (se här)
Jag brukar steka den och krydda med lite salt och goda kryddor eller som i det här receptet först steka den och sedan ha på en het och söt sås som kokar ihop till en glaze som täcker ostbitarna
Det blev en kanongod mustig gryta, med lite lagom hetta. Vill man ha den mindre het så kan man bara skippa att ha chilin och så klart slänga i en extra om man vill ha den riktigt stark
Min son frågade mig senast när vi gjorde raggmunkar varför det heter så. Utöver det varvar jag gärna med olika dansklasser som afrikansk dans, streetdance, salsa mm
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Här är recept på Hetafrikansk kycklinggryta. Jag fortsätter att rota bland mina gamla matpärmar för att hitta olika smaskiga recept som jag kan anpassa till mitt sätt att äta, dvs utan onödiga kollisar, stärkelse och socker