Vi käkade den smarriga gratängen med basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney. Den här heta kikärtsgratäng, som jag bjöd våra barn på i fredags, är ett sådant exempel
Häll upp den heta chutneyn på väl rengjorda glasburkar med täta lock. Jag hade tänkt koka en sats kryddstark äppelchutney (se här) men när jag satte igång med tillagningen visade det sig att jag hade missat att köpa hem tillräckligt med vinäger, så jag fick hitta på en egen chutneyvariant istället
Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Om du försöker vända den för tidigt så gör dock styvheten att dosan går sönder. Vi har två ynka små potatisar kvar, men hade desto fler morötter, så igår åt vi masala dosa med morotsfyllning, och äppelchutney
Det är oftast kryddstarka maträtter laddade med nyttigheter som baljväxter och grönsaker. Vi käkade grytan med ett luftigt basmatiris och en smarrig äppelchutney (se här)
För ovanlighetens skull använde jag konserverade bönor. Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris, lite svalkande yoghurt samt en klick äppelchutney med dadlar (se recept här och här)
Häll upp den heta chutneyn i väl rengjorda, heta burkarna och sätt på lock. Nu menar jag inte att äppelchutney är något direkt ovanligt, i alla fall inte den här varianten nedan utan jag menar att det är fritt fram att testa fram sin egen chutney