Het äppelchutney recept

Het kikärtsgratäng

Het kikärtsgratäng

Vi käkade den smarriga gratängen med basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney. Den här heta kikärtsgratäng, som jag bjöd våra barn på i fredags, är ett sådant exempel

Susannes äppelchutney

röd spansk peppar, skivad (ju fler kärnor du har kvar, desto hetare chutney). Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron)
Susannes äppelchutney

Susannes äppelchutney

röd spansk peppar, skivad (ju fler kärnor du har kvar, desto hetare chutney). 1. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron)
Min godaste äppelchutney

Min godaste äppelchutney

Häll upp den heta chutneyn på väl rengjorda glasburkar med täta lock. Jag hade tänkt koka en sats kryddstark äppelchutney (se här) men när jag satte igång med tillagningen visade det sig att jag hade missat att köpa hem tillräckligt med vinäger, så jag fick hitta på en egen chutneyvariant istället
Baconlindad kotlettrad

Baconlindad kotlettrad

Vispa ur ugnsformen köttet legat i med lite hett vatten. Servera tillsammans med kokt potatis, skysås och en god äppelchutney, eller äppelmos

masala dosa på rester

Om du försöker vända den för tidigt så gör dock styvheten att dosan går sönder. Vi har två ynka små potatisar kvar, men hade desto fler morötter, så igår åt vi masala dosa med morotsfyllning, och äppelchutney

Sandra gästbloggar i bistron

Vissa satsar på fotona, andra på enkelheten och somliga på annorlunda recept, och det är blandningen som är så härlig
En helt fantastiskt god rödbetscurry

En helt fantastiskt god rödbetscurry

Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Vi åt den underbara rödbetscurryn med basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Kidneybönscurry med kokosmjölk

Kidneybönscurry med kokosmjölk

Det är oftast kryddstarka maträtter laddade med nyttigheter som baljväxter och grönsaker. Vi käkade grytan med ett luftigt basmatiris och en smarrig äppelchutney (se här)
Indisk böncurry

Indisk böncurry

För ovanlighetens skull använde jag konserverade bönor. Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris, lite svalkande yoghurt samt en klick äppelchutney med dadlar (se recept här och här)
Äppelmos med kanel

Äppelmos med kanel

Häll upp moset på väl rengjorda glasburkar med täta lock (skölj gärna ur burkarna innan med hett vatten och lite flytande atamon)
HET äppelchutney

HET äppelchutney

Nu är ju detta med het, högst individuellt, men det får man nog säga att chutneyn blev het, precis som jag ville
Äppelchutney

Äppelchutney

Häll upp den heta chutneyn i väl rengjorda, heta burkarna och sätt på lock.  Nu menar jag inte att äppelchutney är något direkt ovanligt, i alla fall inte den här varianten nedan utan jag menar att det är fritt fram att testa fram sin egen chutney
Äppelchutney från Kashmir

Äppelchutney från Kashmir

Jag kan inte bestämma om det här är chutney eller pickles för det är syrligt, hett och sött allt i ett