Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Får bli ett kalasfika-inlägg inom kort, allt utan gluten och raffinerat socker såklart. Av min hemmagjorda Ringblomsolja blev det till slut Ringblomssalva
Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden
Dessutom kan man alltid ha i mer florsocker när man arbetar med sugarpasten. Den står bra i rumstemperatur och eftersom det nästan bara är socker klarar den sig nästan hur länge som helst
1 dl socker. 1 dl socker. Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på. -) Precis när jag köpte glasskålen så gjorde jag ju en hallon- och lakritsglass
Mät upp saften och tillsätt rätt mängd socker. Tillsätt 9 deciliter socker per liter saft. Koka på svag värme i 15-30 minuter tills allt socker löst sig. 4 dl socker. 500 g socker per 5 dl avrunnen saft. 9 dl socker per liter saft
Mixa i en mixer mandelmjöl, florsocker, äggvita och vatten till en smidig mandelmassa. Det var nämligen fram till 2003 krav på att mandelmassa måste innehålla minst 50% mandel, men nåt sånt krav finns inte längre och det har medfört att mindre nogräknade producenter istället drygar ut med mer socker. 2 dl florsocker. 2 dl florsocker