Kom på att jag aldrig testat att göra hemmagjort smör. Men vips händer det, plötsligt har vätskan separerats och ett lent, krämigt smör flyger runt i bunken
4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
När all vätska är borta rulla in havssalt i klumpen och nu har du ditt eget hemmagjordasmör. Vispa tills det bildas små smörkulor och smöret börjar vattna sig
Smör är i princip laktosfritt och tolereras ofta väl även av de som är lite känsliga. Om grädden har surnat en aning är det ingen fara - smöret blir till och med godare då
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under vispning. Jag brukar ta bort skålen från värmen i omgångar, det blir lättare att hälla ner smöret då
med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Vispa smör och strösocker fluffigt. 115 g smör, smält och avsvalnat 100 g strösocker (ca 1 dl) 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 62 g vetemjöl (ca 1,2 dl) 20 g kakao (ca 0,5 dl). 115 g smör
Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. 2 msk flytande smör. 1. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken