Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Älgstek tillagad i ugn tillsammans med rotfrukter och en sås gjord av själva sky. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och såsen som passade så bra till själva älgsteken
En hemmagjordbearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull
Jag måste säga att såsen blev supergod, nästan som pizzeriornas kebabsås. Naturligtvis använde vi orientbröd, sen stekte vi kebabkött, på med riven ost, isbergssallad, tomat, lök och kebabsås
Red såsen. Idag blir det en riktig favorit som kommer i repris. Och det roliga i det här är att när jag står och lagar det här för andra gången, så tänker jag "Men blev det här så gott egentligen
Servera gärna med en sås gjord på lite fetare yoghurt också. Sås. En portion (4 st falaflar, libabröd och sås) ger. Lägg upp bröd på tallrikar, toppa med vitkål, tomater, gurka, 4 falaflar och ringla över såsen
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut