Eftersom vi inte har någon maskin så blev det tagliatelle som kändes genomförbart och det var inte alls så mycket jobb som vi trott utan det gick riktigt smidigt och det blev riktigt gott
Båda barnen var intresserade och blev sjukt glada när de fick äta små snuttar av okokt tagliatelle. Förr i tiden gjorde vi hemmagjordpasta nästan varje vecka
Kan bara hålla med, det är inte mycket som slår, hemmagjordpasta med köttfärssås. Har tidigare lagt ut pastarecept, som jag använde till lasangeplattor, idag har jag istället gjort tagliatelle av samma smet
Hemmagjordtagliatelle med pastasås. Ta upp tagliatellen med pastaslev och lägg i sil eller durkslag. Koka pastan några minuter i omgångar så det inte ligger för mycket i kastrullen åt gången
Receptet på lasagneplattor använder vi oss av även när vi vill göra annan form av pasta, t. tagliatelle, men då behöver smeten vara liite längre tid i ugnen
I en scen åt de en pastarätt som ser så löjligt god ut och som påminde mig om farmors pastarätter. Ringla på olivolja och lägg ner köttbullarna och låt stå på svag värme medan pastan kokas
När jag väl tagit mig i kragen och skaffat en pastamaskin ska jag göra detta med hemmagjordpasta. När jag handlade på Partridges sist hittade jag riktigt fin tagliatelle från favoritmärket De Cecco
Till bullarna åt vi glutenfri tagliatelle blandad med hemmagjord pindjur enligt det här receptet. De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Det ska vara basilika både i tomatsåsen och den hemmagjorda peston. Medans du koka upp vattnet till pastan så börjar du forma färsen till rätt så stora köttbullar och lägger ner i tomatsåsen