Hemgjord pasta är kul att göra. Lite färsk basilika hade smakat gott till. Ikväll blev det en aktivitet med lillgrabben som gillade att klicka ut ricotta fyllningen på pastadegen
Idag gjorde jag hemlagade frikadeller av kycklingfärs också. en näve färsk basilika. =) Jag var nyligen på Sicilien och köpte då med med lite pasta så idag använde jag en av dem, denna sort hetta Mafalda och är som en bred tagliatelle med krusade kanter, ett trevligt alternativ till de vanliga sorterna man finner här hemma
Pesto är gott att blanda i pasta eller servera som separat sås. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja
Då åt vi pestoslungad pasta till grillad kyckling och stekt halloumi. Pesto med prästost, mandel, basilika och solrosolja är hur gott som helst och något som jag gjorde för första gången någon gång i somras
Till detta rödvinssås och hemlagadpasta. Kycklingfilé fylld med hemlagad pesto samt inrullad i bacon. Servera extra pesto att blanda ner i pastan och lite riven parmesan att strö över
När pizzan kommer ut ur ugnen strör man ännu över rucola eller basilika. Bara 1/3 vill ha hemlagad pizza. Enligt receptet från boken Pasta, Pizza and Rice skulle det bara vara 2dl vatten och varken surdegsstart eller pizzakrydda