först lite BBQ-sås på bottenbrödet (vi har en stor hemkokt omgång i kylskåpet). avsluta med en hamburgardressing (här en variant med creme fraiche/senap/hackad gurka/gräslök)
Senap, vinäger och olivolja vispades till det var en jämn och tjock vätska. 2 msk Dijonsenap. 2-3 dl hemkokt oxfond (använd fond på flaska om du inte vill koka själv men tänkt på att använda mycket mindre då. 1/2 dl Dijonsenap. 2 msk Dijonsenap. 2-3 dl hemkokt oxfond (använd fond på flaska om du inte vill koka själv men tänkt på att använda mycket mindre då. 1/2 dl Dijonsenap
Blanda äggulor, vitvinsvinäger och senap i en skål -. mer senap. 1 msk fransk senap. 3 msk Johnny senap original. 2 msk Colmans senapspulver. 2 msk svensk senap. 1 msk kalvfond konc (vi hade hemkokt av karré). 1 msk fransk senap. 2 msk svensk senap
Vårt klassiska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd sill, hemgjorda köttbullar, Janssons frestelse, hemkokt rödkål tillsammans med inspirerande och gröna sallader
Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljerad kålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader
Servera köttbullarna med hemkokt lingonsylt , picklad rödlök och skysås. 4+ portioner 1 kg nötfärs 2 ägg 1 msk ströbröd 1-2 msk senap Gravelijs från Hudiksvall salt peppar Rulla bollar, stek i smör och låt dom vara rosa i mitten. 1-2 msk senap
Man kanske köper en hel del färdigt men satsar istället att lägga sin tid på att göra hembakta lussebullar, hembakat tunnbröd, rödkålssallad, hemkokt knäck, med mera
½ tsk fransk senap. 4 dl kokta vita bönor, hemkokta eller en burk färdiga. Constantin Brancusi var en rumänsk målare som gjorde sig ett namn i Paris på tidigt 1900-tal
Undertecknad som faktiskt provsmakat resultatet må väl hålla med sambon med att såsen inte blev i hans smak - men Lasse & undertecknad kan nog tänkas inta ett gäng American Baby Ribs & några majskolvar tillsammans med den hemkokta såsen som blev av styrkan HOT
MåndagFrukost - omelett med rödlök och körsbärstomaterLunch - pasta med kidneybönssås och riven morotMiddag - ugnsrostade rotsaker, buljongkokta kidneybönor, smörstekt seitan, tzatzikiTisdagFrukost - havregrynsgröt, jordgubbssylt, mjölk, knäckebröd med smör eller avocadoLunch - pyttipanna av måndagens middagMiddag - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleOnsdagFrukost - ägg och smörgåsLunch - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleMiddag - potatismos (ja, det fanns ekologisk "gammalpotatis" kvar i affären) med bönbiffar (kidneybönor, ägg, riven morot) och kokt broccoliTorsdagFrukost - naturell yoghurt, müsli, russin och skivad bananLunch - potatismos, bönbiffar, broccoliMiddag - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillFredagFrukost - havregrynsgröt med mjölk och hemkokt lingonsylt, bröd och smör eller avocadoLunch - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillMiddag - hembakt pizza (med hushållsost som inte var ekologisk men som kostade 30 kr/kg, jag köpte 2,2 kg, rev det och frös in så det räcker till massor av fredagspizzor)LördagFrukost - pannkakor med kanel och fruktsalladLunch - gårdagens pizzaMiddag - riswok av råris, tomat, sojagrytbitar, lök och vilka andra grönsaker som finns kvar, jordgubbspaj till efterrättDet här är en ungefärlig meny och utifrån de råvaror jag handlat till de här maträtterna kan jag såklart göra annan mat om jag känner för det eller om något annat passar familjen bättre