I perioder äter jag väldigt mycket tahini, alltså sesampasta. Favoritmackan just nu är Saltå Kvarns rågknäcke med tahini, ekologisk keso, surkål och lite örtsalt på toppen
Här kommer recept på två hemgjorda godingar jag gjorde för några veckor sedan. Mest använder jag jordnötssmör och tahini (sesamsmör), men har oftast en burk mandelsmör och hasselnötssmör hemma i kylen också
Ingredienser tahinisås. 3 msk tahini. Ja, igår gjorde jag då den där rätten som jag pratat om i veckan, den som jag aldrig gjort förut och jisses vad gott det blev
Och som efterrätt (beprövat och mer än godkänt Tahini parfait-recept hittar du här det). Krispig falafel med hummus med hemgjord lins- och ärthummus Spara Skriv ut Förberedelser 10 Minuter Tillagningstid 15 Minuter Total tid 25 Minuter Portioner
Tänkt att få de här tillsammans med en burk hemgjord hummus eller en liten burk hemgjord sylt. Tillsätt tahini och därefter det varma vattnet, lite i taget
Brukar bli enkel plockmat som tacos, grillat eller hemgjord pizza då jag vet att alla äter. 1 tetra kikärtor, 2 klyftor vitlök, 3/4 tsk spiskummin, 1 krm chili, 1 1/2 msk citronsaft, 1/2 msk tahini (går att utesluta), 4 msk olivolja, 8 soltorkade tomater, salt, peppar. 1/2 msk tahini
I form av grönsaksplock, ekologiska ägg, groddat broccolibröd, hemgjord tomathummus, egengjord aioli, snabbfixad mandelröra och några fingrar att tugga i sig det med (och en gaffel till salladen)
Jag brukar generellt inte gilla de som finns att köpa i butik (om den inte är hemgjord och köpt i delikatessdisken), men den här från Ica var faktiskt supergod
Jag skulle kunna leva på hemgjorda vitlökskrutonger. Till aubergineröran så blandade jag ihop grillad aubergine på burk, matlagningsyoghurt, citronsaft, pressad vitlök, tahini och en liten nypa salt