Du kan även göra stora ravioli, sk ravioloni, här fylld med förväld mangold, stekt gul lök och vitlök och blandad med mascarpone, salt, peppar och lite muskot
Hacka oliverna fint, riv skalet av halva citronen, hacka persiljan och vitlöken fint. Tips Det går dessutom utmärkt att torka pastan eller frysa den om du vill spara den till ett senare tillfälle
Att göra egen pasta har jag alltid velat prova men inte riktigt vågat mig på än. Därefter tillbringade vi drygt två timmar med att göra svamp- och ricottafyllning (skogschampinjoner, torkar karl-johansvamp, ricotta, parmesanost, scharlottenlök, vitlök och svartpeppar) och tryffelskum (scharlottenlök, vitlök, kycklingbuljong, grädde, tryffelolja)
Fräs strimlad lök och vitlök i olja och tillsätt sedan såsen. Hemgjordpasta har vi länge velat göra, men vi har inte kommit till skott, och inte haft någt bra idé
Koka pastan och vänd ner såsen i pastan. Finhacka lök och vitlök, fräs dem i olivolja. klyftor vitlök. Väg upp mjölet och häll det i en hög på bakbordet
För att få till den krämiga såsen använder jag mig av min krämiga hemgjorda cashew creme fraîche (länk) men om du skulle ha yoghurt eller matlagningsgrädde av valfritt slag hemma fungerar det säkert också
Hemgjord färsk pasta är grymt gott men kräver lite pilla. Pastadeg. Dela pastadegen i fyra delar. Kavla ut degen tunt på pastamaskinen, börja med en tjockare inställning och gå stegvis mot tunnare