4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
När pastan kokat klart häller du av den över spenaten i dukslaget och silar bort allt vatten. Häll tillbaka pasta och spenat i grytan och vänd i övriga ingredienser
Pasta passar precis lika bra som förrätt, om man använder enkla goda smaker som tillbehör. Färsk ravioli med hemmagjord pesto á la Mii fick bli kvällens förrätt
Passar utmärkt till lax, kyckling, pasta och på varma mackor. Det går inte att jämföra hemgjordpesto med köpt då den egentillverkade smakar så mycket bättre
Den här laxen är god och enkel och en hemgjordpesto är så mycket godare än den du köper i en burk. Koka pasta, grilla laxen och lägg upp på tallrik med ruccola, tomatsallad, pesto och strö över lite pinjenötter, parmesanost och svartpeppar
I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Svamp, tomatsås eller pesto är perfekta tillbehör till gnocchi
Att göra egen pasta har jag alltid velat prova men inte riktigt vågat mig på än. Men höll gjorde de, allesammans, och tillsammans med knaperstekt pancetta, tryffelskum, sparris, pesto och riven parmesanost blev det en fantastisk måltid
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tillsätt också persilja och mixa "peston" krämig och slät. Vänd ned i den nykokta pastan och toppa med räkor och en kvist persilja
Den kan serveras med tomatsås, pesto och en massa olika tillbehör. Gnocchi är hemgjordpasta sv potatis som är perfekt, snabb och god att göra av t ex överbliven kokt potatis (rester