Nu är jag inget stort fan av pasta, men dessa "pastarullar" var inte gjorda av vanlig pasta utan en sorts pasta hon hade gjort själv utan både vetemjöl och mejeriprodukter (det sistnämnda till skillnad från annan pasta jag sett utan vetemjöl)
Lägg mjöl, salt och ägg i en matberedare med knivblad eller degblandarblad. Hemgjordpasta är lättare att göra än man kan tro, och det går alldeles utmärkt utan en tjusig pastamaskin
Gör du tagliatelle och annan pasta kan du mjöla lätt och hänga upp över något eller lägga upp på en handduk att torka lite tills det är dags för middag och att koka pastan
Sikta i mjölet och vispa ner. Lasagne med egengjord pasta har jag nog faktiskt aldrig tidigare gjort. Under värmning och vispning häll ner mjölken lite i taget
I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet
Pudra lite mjöl över pastalängderna och snurra upp dem som nystan och lägg på ett fat. Att göra egen pasta är inte svårt och det smakar så mycket godare när man känner den genuina hantverkarkänslan
Koka pastan och vänd ner såsen i pastan. Väg upp mjölet och häll det i en hög på bakbordet. Blanda i mjölet allt eftersom i äggropen och när mjöl har bundit äggen kan du börja arbeta degen med händerna
Pasta & Pizza ReceptHemgjord pizza med SmartPoints. Använd resten av mjölet till utbakningen. Har typ levt på matlådor från frysen i flera dagar, både hemgjorda och köpta