Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis. I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta
Ingredienser Portioner. 6 1 kg mjölig potatis ca 50 g parmesanost 1/2 tsk salt och peppar 2 krm peppar ca 2 1/2 dl vetemjöl olivolja (helst extra virgin) ev finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Gör så här. Blanda allt väl och låt sedan degen vila en stund. Lägg degen på mjölat bord och forma till långa korvar som du sedan skär av till små bitar
Hemgjord tomatsås. I kylen fanns en förpackning färsk potatisgnocchi. parmesan, gnocchi. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag och blanda sen ner dem i tomatsåsen
Jag hittade ett recept på hemgjorda glutenfria gnocchi när jag gjorde FODMAP-behandligen hos Belly Balance nyligen (man får tillgång till massa FODMAP-recept när man gör behandlingen där), så jag gjorde dem
Den ska vara hanterbara och ej för klibbig men samtidigt gå att forma till gnocchis. Tryck till med en gaffel på varje gnocchi om du vill ha räfflad gnocchi (och det vill man för då fastnar det mer sås på gnocchin)
Inte så att det skulle vara något fel på hemgjordgnocchi, inte alls. Kör dem i ugnen – och genast har du en fyllig, smakrik grönsak som funkar utmärkt till en köttbit eller som här till potatisgnocchi
I lördags roade jag mig själv med att göra hemgjorda, glutenfria gnocchin. POTATISGNOCCHI. Koka upp vatten och salt och sjud sedan gnocchin, en omgång i taget
Här får den ackompanjera den hemgjordapotatisgnocchin som dressats i fänkålskräm och det hela toppas av rostade oliver för såväl färg- som smakbrytning