Hemgjord gelé är ju verkligen supergott så jag svängde ihop en sats igår kväll. Tjingeling,. I helgen har jag, mellan alla dessa regnskurar här i Skåne, varit ute i trädgården och börjat ta vara på de bär som växer häromkring
)Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse. Foto. Karin / bevemyrs bloggI morgon är det Sveriges nationaldag, Hip hip hurra
En vanlig sockerkaksbotten med smak av citron, fylld med lemoncurd och limegrädde, runt om hemgjord mangomousse och uppe på päron och passionsfruktgelé och frukterna ni ser
- nedrörd som en god krämig smaksättning i den hemgjorda glassen. I år har jag inte alls tagit hand om våra röda vinbär som jag brukar, beroende på att matkällaren redan är full av saft och gelé från förra året
Hemgjord blåbärsglass med marräng. I veckan blev jag bjuden på den här goda maten hos min vän Jenny och den har redan blivit en av mina vardagsfavoriter
Plocka och skölj bären. Lägg dem i en syltgryta och sätt på värmen. Häll på precis så mycket vatten att de inte bränner vid innan de ger ifrån sig sin egen saft
Jag tog av Tyras hemgjorda puré, men det går lika bra med köpe eller nån annan söt puré/gelé. Det här är en riktig smidig vardagsrätt som kan förberedas i god tid (om man nu har tid) och bara redas av vid servering
Jag brukar koka en glace på smör, hemgjord ketchup, soja, socker och salt. Man behöver verkligen inte anstränga sig mycket för att få en fantastiskt god måltid