Att få hembaktafrallor till frukost är nog det lyxigaste jag vet. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. Värm då ugnen till 125 grader och sätt in frallorna några minuter så blir de som nygräddade
Det är inte svårare än att baka ett gäng frallor och jag lovar att dina egna hamburgerbröd blir mycket godare än vilket märke som helst som du kan köpa i mataffären
När jag kollade upp vad jag kunde använda resterande mängd till hittade jag detta recept (då i brytbrödsform vilket jag redan hade gjort och valde därför att göra frallor istället)
Foto. Martina 127 kcal/port 4 port 1 liter vatten 2 hönsbuljongtärning 2,5 dl majskorn 1 stor grön paprika 2 potatisar 1/2 normalstor purjolök 1 dl fraiche 15% 1 tsk vetemjöl salt vitpeppar 4 msk gräslök Gör så här
brödet som vi konsumerar här hemma, det är alltifrån halvfrusna bake-off frallor, färskt bröd från bageri, hönököka och annat, knäckebröd och så hembakt bröd som man ju alltid undrar varför man inte gör oftare