Det här receptet kom till av en lycklig slump när en kompis behövde receptinspiration och skulle laga kyckling i ugnen och ville kombinera med några syrliga äpplen
Skär av lite i botten så att äpplena står stadigt. 2 stora äpplen. 1smör till formenSmörj en liten ugnsfast form, så att äpplena ryms precis. 1Skölj äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip. 1Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen tills de blivit mjuka och fått färg, ca 30 minuter. 1Servera äpplena varma med vaniljsås eller vaniljglass
Smörj en ugnsfast form så att äpplena precis ryms. Skala äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip. Skär av lite i botten så att äpplena står stadigt
3 äpplen. * Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i halsgropen. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform. Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar